SFATURI PENTRU PREGĂTIREA TEORETICĂ

Forum Teoria SFATURI PENTRU PREGĂTIREA TEORETICĂ

Viewing 1 post (of 1 total)
 • Author
  Posts
 • #1201

  Cu toţi căutăm metodele cele mai simple de învăţare fără a fi necesar să “tocim” o teorie foarte fadă şi care nu intră repede în cap.
  Venitul la şcoala la orele de teorie este anevoios datorită multitudinii de probleme pe care le avem zi de zi pe cap.
  Pentru cei din provincie este foarte greu ,necesitând navetă sau statul pe la rude.
  Totuşi rolul şcolii este foarte important deoarece acolo profesorii explică mult mai bine lucrurile ce trebuiesc învăţate.
  Marea majoritate a cursanţilor fie din dorinţa lor ,fie îndemnaţi de alţii cred că pot învăţa făcând teste fie din carti sau chestionare ,fie de pe diferitele site-uri de pe internet.
  Nimic mai daunător.
  Trebuie cunoscut faptul ca :
  TESTUL REPREZINTA SUB TOATE FORMELE SALE MIJLOACE DE VERIFICARE A CUNOŞTINTELOR ŞI ÎN NICI UN CAZ MIJLOACE DE ÎNVĂŢARE !
  Acesta este motivul pentru care la şcoala elevii nu învată făcând teste ci invaţă folosind manuale şcolare , cursuri şi profesori care cunosc şi aplica metode specifice învăţării facile.
  Toti elevii şcolilor de şoferi ştiu de existenţa site-ului cu teste al D.R.P.C.I.V. (DIRECTIA REGIM PERMISE DE CONDUCERE ŞI ÎNMATRICULAREA VEHICULELOR) şi fără să puna mâna deloc pe carte cred că făcând testele de acolo sunt salvaţi.
  GREŞIT !
  Acest site este un site cât se poate de oficial care pentru a face transparentă activitatea directiei ,are publicat un număr de circa 300 de întrebări pentru a vedea modelul de examinare.
  Fondul real al întrebărilor pentru examinare este de 7000 de întrebări care sunt într-o permanentă modificare ,fiind eliminate întrebările prea grele la care candidaţii nu răspund corect şi întrebările prea uşoare la care răspund toţi candidaţii.
  ele sunt înlocuite sistematic cu alt fond de întrebări.
  Nu putem susţine ca din aceste întrebări nu întâlnim la examen,dar nu sunt numei cele de pe site şi atât .
  Cea mai bună soluţie este studiul cu manualul şi mersul la cursuri, unde profesorul complectează ce ar trebui să mai scrie printre rândurile manualului.

  VĂ RUGĂM PE ACEASTĂ CALE SĂ NE EXPUNEŢI PĂRERILE DOMNIILOR VOASTRE CU PRIVIRE LA ACESTE ASPECTE

  CU MULŢUMIRI SINCERE ŞI SPRE AJUTORUL TUTUROR CE SUNT ÎNCĂ ELEVI LA ŞCOALA DE ŞOFERI SU VOR DEVENI

Viewing 1 post (of 1 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.